logo

EasyBriteKit

01

Μάθετε για το νέο τρόπο καθαρισμού συγκολλήσεων, σκουριάς και λεκέδων από ανοξείδωτο χάλυβα και άλλα μέταλλα, χωρίς τη χρήση σμυριδόπανου ή της επικίνδυνης πάστας με υδροφθορικό οξύ που χρησιμοποιείται συνήθως.

Τι είναι το EasyBriteKit;

Το EasybriteKit™ είναι μια μέθοδος ηλεκτροχημικού καθαρισμού για inox αλλά και άλλα μέταλλα, η οποία απομακρύνει εύκολα και γρήγορα την οξείδωση στα σημεία που έχουν συγκολληθεί, αφήνονας το μέταλλο αστραφτερό και λείο, όπως ήταν πριν την συγκόλληση. Με τη βοήθεια ενός απλού και εύχρηστου εξαρτήματος και ενός ειδικού υγρού (ηλεκτρολύτη) μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το «κάψιμο» του μετάλλου στην περιοχή της συγκόλλησης. Μπορείτε ακόμα να καθαρίσετε επιφανειακές σκουριές και αλλοιώσεις, ακόμα και μετάλλων όπως χαλκός, αλουμίνιο, κλπ. Η μέθοδος EasyBriteKit™ χρησιμοποιεί ασφαλή χημικά, που απαιτούν πολύ λιγότερες προφυλάξεις για τη χρήση τους από τις κοινές πάστες καθαρισμού, καθώς και φθηνά αναλώσιμα, που δεν επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου ή της βιοτεχνίας σας.

Πώς Λειτουργεί;

02

Το EasyBriteKit™ χρησιμοποιεί για την λειτουργία του μια κοινή συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης DCInverter, σαν πηγή ρεύματος. Το ρεύμα αυτό εφαρμόζεται με τη βοήθεια του ειδικού ηλεκτρόδιου/βούρτσας στην επιφάνεια που χρειάζεται καθαρισμό. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παρά μόνο κοινή συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης («χαλκού»), το EasyBriteKit™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ειδικό εξάρτημα μετατροπής. Ακόμα και ένα κοινό τροφοδοτικό συνεχούς ρεύματος, χαμηλής τάσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πηγή ρεύματος για το EasyBriteKit™, όπως π.χ. ένας φορτιστής μπαταριών.

Είναι Οικονομικό;

Δεν υπάρχει πιά ανάγκη να πληρώσετε χιλιάδες ευρώ για πανάκριβες συσκευές ηλεκτροχημικού καθαρισμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η μέθοδος καθαρισμού EasyBriteKit™ είναι εξίσου ασφαλής και αποτελεσματική, αλλά ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ από τον ανταγωνισμό. Το υγρό καθαρισμού διατίθεται σε τιμή-έκπληξη, ενώ η βούρτσα του ηλεκτρόδιου καθαρισμού είναι αναλώσιμο ανταλλακτικό πολύ χαμηλού κόστους.

Πόσο Ασφαλές είναι το EasyBriteKit™;

Η μέθοδος που σας προτείνουμε χρησιμοποιεί υγρό καθαρισμού (ηλεκτρολύτη) που περιέχει κυρίως φωσφορικό οξύ, ενώ δεν περιέχει καθόλου νιτρικό ή υδροφθορικό οξύ, που περιέχουν οι κοινές πάστες καθαρισμού. Η χρήση του ειδικού ηλεκτρόδιου καθαρισμού είναι απλή σαν βάψιμο με πινέλλο και δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη εκπαίδευση. Το ρεύμα που χρησιμοποιείται είναι χαμηλής τάσης και έντασης, ακίνδυνο για το χειριστή, ενώ κατά τη λειτουργία του EasyBritekit™ δεν παράγεται υπεριώδης ακτινοβολία (οπότε δεν χρειάζεται μάσκα/μαύρα γυαλιά).

Γιατί Είναι Επικίνδυνο το Υδροφθορικό Οξύ;

03

Το υδροφθορικό οξύ είναι δηλητήριο επαφής. Μπορεί δηλαδή να προκαλέσει σοβαρή, ακόμα και θανατηφόρα δηλητηρίαση, μόνο και μόνο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Σε περίπτωση ατυχήματος με υδροφθορικό οξύ απαιτείται ΑΜΕΣΩΣ η χρήση ειδικού αντίδοτου και μεταφορά σε νοσοκομείο. Ακόμα και καλό πλύσιμο αμέσως μετά την επαφή με το δέρμα ή τα μάτια μπορεί να μην είναι αρκετό. Σε περίπτωση κατάποσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν σοβαρές ή και θανατηφόρες βλάβες στο στομάχι και το έντερο ενώ η εισπνοή ατμών χρειάζεται αμέσως οξυγόνο και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Γενικά είναι προτιμώτερο να αποφεύγεται η χρήση υδροφθορικού οξέος, αν υπάρχει ασφαλέστερη εναλλακτική λύση. Ήδη σε χώρες του εξωτερικού ισχύουν αυστηροί κανονισμοί για την διάθεση προϊόντων με υδροφθορικό οξύ.

Χρειάζομαι Τροχό ή Σμυριδόπανο Μαζί με το EasyBriteKit;

04Όχι πιά! Μετά από τον καθαρισμό με το EasyBriteKit™, μπορείτε να αφήσετε το σημείο της συγκόλλησης απείραχτο. Ακόμα όμως και αν χρησιμοποιήσετε τροχό για να εξομαλύνετε την επιφάνεια της συγκόλλησης, το EasyBriteKit™ θα αφαιρέσει αποτελεσματικά το καμένο μέταλλο και θα λιγοστέψει την «αγριάδα» της τροχισμένης επιφάνειας.


 

Ναι, αλλά Καθαρίζει Εξίσου Καλά με τα Προϊόντα που Ξέρω;

Το EasyBriteKit™ καθαρίζει τόσο καλά όσο και οι πάστες χημικού καθαρισμού του εμπορίου. Αλλά ο ιδιαίτερος τρόπος καθαρισμού του EasyBriteKit σημαίνει ότι η επιφάνεια που καθαρίζεται προστατεύεται σε βάθος από μελλοντικές φθορές και νέα διάβρωση. Αυτό γιατί το EasyBriteKit λειτουργεί αφαιρώντας ένα πολύ λεπτό στρώμα από την οξειδωμένη επιφάνεια, και μάλιστα «επιλεκτικά». Με απλά λόγια, οι μικροσκοπικές ανωμαλίες της μεταλλικής επιφάνειας εξομαλύνονται, αφήνοντας το μέταλλο λείο και αστραφτερό. Επιπλέον, τα ειδικά πρόσθετα του υγρού καθαρισμού EasyBriteKit™ εκτελούν και «παθητικοποίηση» σε επιφάνειες inox, που είναι απαραίτητη για την μακρόχρονη προστασία από αλλοιώσεις της επιφάνειας (π.χ. διάβρωση από θαλασσινό νερό, σκουριές, κλπ). Δεν χρειάζεστε λοιπόν και άλλη επεξεργασία μετά από τον καθαρισμό με τη μέθοδο EasyBriteKit™, για να εξασφαλίσετε διαρκή προστασία σε επιφάνειες inox.

05

Το αντικείμενο στις φωτογραφίες καθαρίστηκε με τη μέθοδο EasyBriteKit™ σε 5΄, με τη βοήθεια της ίδιας συσκευής DCinverter που χρησιμοποιήθηκε για την συγκόλλησή του.

Τι Περιέχει το EasyBriteKit;

 Το κιτ περιλαμβάνει το ειδικό ηλεκτρόδιο καθαρισμού, δοχείο 1lt με το υγρό καθαρισμού/ηλεκτρολύτη και ένα ανταλλακτικό βουρτσάκι.
06

Πώς Ακριβώς Χρησιμοποιώ το EasyBriteKit™;

Συνδέετε το ηλεκτρόδιο καθαρισμού στον ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ συσκευής DCInverter. Για την σύνδεση του ηλεκτροδίου καθαρισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοινή τσιμπίδα ηλεκτροδίων (φωτο αριστερά), ή να αγοράσετε το κιτ που περιέχει και στανταρ βύσμα σύνδεσης 9mm, οπότε κουμπώνετε απευθείας το καλώδιο του ηλεκτρόδιου πάνω στο inverter (φωτο δεξιά).

07

Βάλτε την επιλογή λειτουργίας της συσκευής στην θέση “TIG”. Ρυθμίστε το ρεύμα του inverter σε πολύ χαμηλή θέση (περίπου 10 Ampere). Το αντικείμενο που πρέπει να καθαριστεί συνδέεται στον ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΟ («σώμα») του DCInverter, είτε με τη βοήθεια της τσιμπίδας σώματος, είτε απλά ακουμπώντας πάνω στον μεταλλικό πάγκο εργασίας που είναι συνδεδεμένος με το θετικό πόλο του inverter.
08
Κατόπιν βάζετε μια ποσότητα υγρού καθαρισμού σε ρηχό μπωλ, πλαστικό, γυάλινο ή inox (όχι άλλο μέταλλο), βουτάτε το βουρτσάκι του ηλεκτροδίου στο υγρό καθαρισμού και αρχίζετε να περνάτε αργά το βουρτσάκι πάνω στα σημεία του μετάλλου που χρειάζονται καθαρισμό. Θα παρατηρήσετε ότι το υγρό καθαρισμού βράζει έντονα και παράγονται μικρές ποσότητες ατμών. Εάν παράγεται μεγάλη ποσότητα ατμών, καθώς και αρκετοί σπινθήρες, χαμηλώστε και άλλο το ρεύμα από το inverter. Το στρώμα της οξείδωσης ή σκουριάς διαλύεται σε δευτερόλεπτα.
09
Ένα  πέρασμα με βρεγμένο σφουγγάρι απομακρύνει τη διαλυμένη οξείδωση και αφήνει την μεταλλική επιφάνεια καθαρή και λαμπερή. Τελειώσατε! Το μόνο που χρειάζεται είναι καλό ξέπλυμα με καθαρό νερό και σκούπισμα ή στέγνωμα με αέρα, για να μην μένουν κηλίδες από άλατα στο καθαρισμένο αντικείμενο.

Τι Κάνω Όταν Χαλάσει το Βουρτσάκι του Ηλεκτρόδιου;

Το ειδικό βουρτσάκι στην άκρη του ηλεκτρόδιου καθαρισμού φθείρεται με τη χρήση. Όταν πια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά:

α) το βγάζουμε τραβώντας την βάση του απο την υποδοχή στο άκρο του ηλεκτρόδιου (π.χ. με μυτοτσίμπιδο)

β) καθαρίζουμε την υποδοχή από υπολείμματα της βάσης (π.χ. με λίγο σμυριδόπανο)

γ) και τέλος αντικαθιστούμε με νέο βουρτσάκι, πιέζοντάς το στην υποδοχή του ηλεκτρόδιου.

10

Το ηλεκτρόδιο καθαρισμού είναι ξανά έτοιμο για χρήση.

Πώς Μπορώ να το Προμηθευτώ;

Κάντε κλικ εδώ για να επισκευτείτε το e-shop μας, αν επιθυμείτε να αποκτήσετε το EasyBriteKit™ με αντικαταβολή, πιστωτική κάρτα ή paypal.